[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Право » Образцы исковых заявлений » Иск о признании биржевого контракта действительным (Образец искового заявления)
Иск о признании биржевого контракта действительным
AquilaДата: Суббота, 28.05.2011, 19:44 | Сообщение # 1
Ремедиум
Группа: Администраторы
Сообщений: 19
Награды: 0
Статус: Offline
До (назва суду)
(Адреса суду)

Позивач: (ФІО)
(Адреса позивача)


Відповідач: (ФІО)
(Адреса відповідача)


Третя особа: (назва біржової установи)
(Адреса біржової установи)


ПОЗОВНА ЗАЯВА

Про визнання біржового контракту (договору купівлі-продажу) дійсним.


(Дата укладання контракту) р. між мною (покупцем) та відповідачем (продавцем) було укладено Біржовий контракт (договір купівлі-продажу) № (номер контракту) (опис та адреса об'єкту нерухомості).

Згідно з умовами контракту (дата сплати коштів) р. мною сплачені грошові кошти у сумі (сума, грн.) за придбання (об'єкту нерухомості). Продавець прийняв ці кошти, передав мені правовстановлюючі документі та ключі від квартири. Істотні умови договору були виконані сторонами в повному обсязі. Однак відповідач від нотаріального посвідчення договору купівлі продажу ухилився, оскільки була можливість оформити договір на біржі. З часу придбання квартири ніяких претензій зі сторони продавця не поступало.

Під час укладання Біржового контракту (договору купівлі-продажу) (номер та дата контракту) р., я не знав про те, що договір купівлі-продажу нерухомості необхідно укладати саме в нотаріальній формі. Співробітниками (назва біржі) мені не були роз’яснені наслідки укладання Біржового контракту без його нотаріального посвідчення. Підчас укладання зазначеного біржового контракту і в подальшому, я був впевнений в правильності та законності укладання угоди купівлі-продажу.

Також, в п. (відповідний пункт контракту) Біржового контракту (договору купівлі-продажу) (номер та дата контракту) р., зазначено що угоди купівлі продажу, які укладаються на біржі, не потребують нотаріального посвідчення.

(Дата реєстрація права власності) р. я зареєстрував право власності на (опис та адреса об'єкту нерухомості) в БТІ, про що отримав (відповідний документ).

Коли я дізнався про те, що всі угоди відносно об'єктів нерухомості підлягают нотаріальному посвідченню, я звернувся до відповідача з проханням оформити угоду купівлі-продажу відповідно до вимог законодавства. Але, незважаючи на моє прохання, відповідс уникає оформлення договору належним чмном.

Відповідно до ч. 2 ст. 220 ЦК України, якщо сторони домовились щодо всіх істотних умов договору, що підтверджуються письмовими доказами і відбулося повне або часткове виконання договору, але одна із сторін ухилилась від його нотаріального посвідчення суд може визнати такий договір дійсним. У цьому разі наступне нотаріальне посвідчення договору не вимагається.

При таких обставинах я змушений звернутися до суду за захистом своїх прав та визнання дійсним Біржового контракту (договору купівлі-продажу) (номер та дата контракту).

Керуючись ст. 220 ЦК України, ст.ст. 3, 4, 118, 119 ЦПК України

ПРОШУ:


Визнати Біржовий контракт (номер та дата контракту) р. (опис та адреса об'єкту нерухомості), укладений на (назва біржевої установи) - дійсним.

Додатки:
1. копія біржового контракту
2. копія технічного паспорта
3. копія реєстраційного посвідчення
4. квитанція про сплату держмита.
5. квитанція про сплату інформаційно-технічного забезпечення розгляду справи.
6. копія позовної заяви з додатками для відповідача і третьої особи.

(дата) (Підпис)
 
Форум » Право » Образцы исковых заявлений » Иск о признании биржевого контракта действительным (Образец искового заявления)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: