[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » Право » Образцы исковых заявлений » Иск о взыскании заработной платы (Образец искового заявления)
Иск о взыскании заработной платы
AquilaДата: Воскресенье, 15.05.2011, 20:06 | Сообщение # 1
Ремедиум
Группа: Администраторы
Сообщений: 19
Награды: 0
Статус: Offline
До (назва суду)
адреса: (адреса суду)

Позивач
(Прізвище, Ім`я, по-батькові позивача)
адреса: (адреса позивача)

Відповідач
(найменування відповідача)
адреса: (адреса відповідача)

Ціна позову: (ціна позову) грн.

ПОЗОВНА ЗАЯВА
Про стягнення нарахованої але не виплаченої заробітної плати

(дата прийняття на роботу) року, я був прийнятий на роботу до (відповідача) на посаду (назва посади) на підставі наказу № (номер наказу про прийняття на роботу).
(дата звільнення) року, я звільнився за власним бажанням, згідно ст. 38 КЗпТ України.
Під час роботи на підприємстві заробітна плата мені виплачувалась не вчасно та не в повному обсязі, через що виникла заборгованість по заробітній платі. Після мого звільнення (відповідач) повинен був розрахуватись зі мною в повному обсязі, а саме: виплатити заборгованість по заробітній платі, виплатити грошову компенсацію за всі невикористані дні щорічної відпустки.
Але, на момент мого звільнення (відповідач) порушуючи норми трудового законодавства, та зловживаючи своїм положенням не сплатив мені навіть заборгованість по заробітній платі.
Незважаючи на це, (дата звернення до відповідача) року, з метою до судового урегулювання відносин між мною та відповідачем я направив лист до (відповідача) з проханням повністю розрахуватись за заборгованістю по заробітній платі з урахуванням індексу споживчих цін, грошовій компенсації невикористаної щорічної відпустки, сплатити середній заробіток за час затримки по розрахунку по заробітній платі в повному обсязі.
Але на надісланий лист відповідач не відреагував, що свідчить про те, що добровільно виплатити заборгованість і надати необхідні документи відповідач відмовляється.

(дата подання заяви про видачу судового наказу) року я направив до (назва суду) заяву про видачу судового наказу про стягнення з (відповідача) на мою користь, заборгованість нарахованої але не виплаченої заробітної плати, не виплачену грошову компенсацію за всі невикористані дні щорічної відпустки, компенсацію, щодо втрати частини доходів у зв’язку з порушенням строків їх виплати.
В якості забезпечення доказів заборгованості відповідача я направив заяву про витребування документів.
На підставі ухвали (назва суду) від (дата та номер ухвали) я витребував з (відповідача) документи для розрахунку заборгованості по заробітній платі.
Але, не дочекавшись ухвали про витребування доказів, (дата ухвали) року (назва суду) виніс ухвалу за (номер ухвали) в якій відмовив у прийнятті заяви про видачу судового наказу. Заявлені вимоги були відхилені у зв'язку з тим, що сума стягнення заборгованості по заробітній платі не була конкретизована.

Оскільки, у прийнятті заяви про видачу судового наказу мені було відмовлено я вирішив скористатись своїм процесуальним правом на подання позовної заяви.

Вважаю, дії відповідача у відмові здійснити розрахунок по заробітної плати, та належних мені платежів незаконними, оскільки:

1. Згідно зі ст. 43 Конституції України: „Право на своєчасне одержання винагороди за працю захищається законом.”
Відповідно до довідки виданої (відповідачем) за № (номер та дата довідки) року заборгованість по заробітній платі на день звільнення складає (сума заборгованності) гривень. Оскільки, відповідач документально підтверджує заборгованість по заробітній платі, бажаю цю суму стягнути з відповідача.

2. Згідно з ч.1 ст. 83 КЗпТ: «У разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей.»
Аналізуючи це положення, та враховуючи довідку, яка була видана (відповідачем), мені повинна була виплачена компенсація за всі невикористані дні щорічної відпустки. На день мого звільнення відповідно до Наказу (номер та дата наказу про звільнення) року сума компенсації складає (сума компенсації) копійок.

3. Згідно з ч.1 ст. 116 КЗпТ України: «При звільненні працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації, провадиться в день звільнення. Якщо працівник в день звільнення не працював, то зазначені суми мають бути виплачені не пізніше наступного дня після пред'явлення звільненим працівником вимоги про розрахунок.»
Згідно з ч.1 ст. 117 КЗпТ: «В разі невиплати з вини власника або уповноваженого ним органу належних звільненому працівникові сум у строки, зазначені в статті 116 цього Кодексу, при відсутності спору про їх розмір підприємство, установа, організація повинні виплатити працівникові його середній заробіток за весь час затримки по день фактичного розрахунку.»
Відповідно до абз. 1 п. 8 «Порядку обчислення середньої заробітної плати» затвердженої Постановою КМУ № 100 від 08.02.1995 року, нарахування середнього заробітку за затримку розрахунку при звільненні провадиться шляхом середньоденного заробітку за два останні місяці роботи на число робочих днів.

Відповідно до довідки виданої (відповідачем) за № (номер та дата довідки) року, розмір мого середньоденного доходу за останні два місяці роботи на (відповідача), а саме за травень та червень, склав (сума середньоденного доходу) гривень. Затримка розрахунку по виплаті заробітної плати складає (термін затримки) робочих днів. Враховуючи те, що згідно з штатним розкладом, в мене був п'ятиденний робочий тиждень, кількість робочих днів за ці (термін затримки) днів складає (кількість робочих днів) робочих дня.
Отже, з моменту мого звільнення — (дата звільнення) року по дату розрахунку (дата звернення до суду) року відповідач повинен відповідно до вимог ст. 117 КЗпП України сплатити мені середній заробіток у розмірі (розмір заборгованності) гривень.

4. Згідно з ч. 1 ст. 34 Законом України «Про оплату праці» від 24.03.1995 року: «Компенсація працівникам втрати частини заробітної плати у зв'язку із порушенням строків її виплати провадиться відповідно до індексу зростання цін на споживчі товари і тарифів на послуги у порядку, встановленому чинним законодавством.»
Згідно зі ст. 3 Законом України «Про компенсацію громадянам втрати частини доходів у зв'язку з порушенням строків їх виплати»: «Сума компенсації обчислюється шляхом множення суми нарахованого, але не виплаченого громадянину доходу за відповідний місяць (після утримання податків і обов'язкових платежів) на індекс інфляції в період невиплати доходу (інфляція місяця, за який виплачується доход, до уваги не береться).”
Згідно з п. 4 Постанови Кабінету міністрів України від 21.02.2001 року №159 “Про затвердження Порядку проведення компенсації громадянам втрати частини грошових доходів у зв'язку з порушенням термінів їх виплати”: “Сума компенсації обчислюється як добуток нарахованого, але невиплаченого грошового доходу за відповідний місяць (після утримання податків і обов'язкових платежів) і приросту індексу споживчих цін (індексу інфляції) у відсотках для визначення суми компенсації, поділений на 100.
Індекс споживчих цін для визначення суми компенсації обчислюється шляхом множення місячних індексів споживчих цін за період невиплати грошового доходу. При цьому індекс споживчих цін у місяці, за який виплачується дохід, до розрахунку не включається. Щомісячні індекси споживчих цін публікуються Держкомстатом.”
Інфляційні витрати за час затримки заробітної плати складають (розмір інфляційних витрат) грн. Розрахунок інфляційних витрат дивитись (Додаток № 1).

5. Згідно з п. 2 ч. 3 ст. 79 ЦПК України: До витрат, пов’язаних з розглядом судової справи, належать: витрати на правову допомогу.”
Враховуючи те, що самостійно виплатити заборгованість (відповідач) відмовився, мені довелось звернутися по правову допомогу до юриста для захисту своїх законних прав. Мої витрати на правову допомогу складають (вартість правової допомоги) гривень.

Усі зазначені вище кошти, бажаю стягнути з відповідача.

Згідно з п. 2 ч. 3 ст. 81 ЦПК України: „Не підлягають оплаті при зверненні до суду і покладаються на сторони після розгляду справи судом витрати на інформаційно технічне забезпечення у справах про: стягнення заробітної плати, компенсацій працівникам, вихідної допомоги, відшкодування за затримку їх виплати.”
Згідно з ч.1 ст.4 Декрету КМУ від 21.01.93 року: „Від сплати державного мита звільняються: 1) позивачі — робітники та службовці — за позовами про стягнення заробітної плати й за іншими вимогами, що випливають з трудових правовідносин;”
Згідно п.2 ст. 367 ЦПК України: „Суд допускає негайне виконання рішень у справах про: 2) присудження працівникові виплати заробітної плати, але не більше ніж за один місяць;”

На підставі викладеного, керуючись: ч.1 ст. 83, ч.1 ст. 116, ч.1 ст. 117 КЗпТ; Законом України «Про оплату праці» від 24.03.1995; Законом України «Про компенсацію громадянам втрати частини доходів у зв'язку з порушенням строків їх виплати» від 19 жовтня 2000 ріку; «Порядком обчислення середньої заробітної плати» затвердженим Постановою КМУ № 100 від 08.02.1995 року; Постановою Кабінету міністрів України від 21.02.2001 року за №159; Декретом КМУ від 21.01.93 року; ст.79, 81,118, 119, 367 ЦПК України,

ПРОШУ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду.
2. Стягнути з (відповідача), на мою користь, заборгованість нарахованої але не виплаченої заробітної плати у сумі (сума заборгованості).
3. Стягнути з (відповідача), на мою користь грошову компенсацію за всі невикористані дні щорічної відпустки у сумі (сума заборгованості).
4. Стягнути з (відповідача), на мою користь середній заробіток за час затримки розрахунку у сумі (сума заборгованості) гривень.
5. Стягнути з (відповідача), на мою користь інфляційні втрати по день фактичного розрахунку у сумі (сума заборгованості).
6. Стягнути з (відповідача), на мою користь, витрати на правову допомогу у сумі (сума заборгованості) гривень.
7. Допустити негайне виконання судового рішення.

ДОДАТКИ:

1. Копія паспорта та ІПН;
2. Копія трудової книжки;
3. Копія листа до відповідача;
4. Копія ухвали про відмову у прийнятті заяви про видачу судового наказу;
5. Копія ухвали про витребування документів;
6. Копія наказу про влаштування на роботу;
7. Копія наказу про звільнення;
8. Копія довідки про заборгованість по заробітній платі;
9. Копія довідки про розрахунок середньої заробітної плати за останні шість місяців;
10. Копія довідка про розрахунок середньої заробітної плати за останні два місяця;
11. Копія розрахункової квитанції;
12. Додаток про розрахунок інфляційних витрат № 1
13. Копія квитанції про відправлення листа;
14. Копія позовної заяви з додатками для відповідача;

(Позивач)
_____________ «____»___________

 
Форум » Право » Образцы исковых заявлений » Иск о взыскании заработной платы (Образец искового заявления)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: